Агнес Гьотферт

Мениджър продажби – Горски влекачи
Агнес е завършила машинно инженерство, технология на заваряването. Първото ѝ работно място е в завода на IRUM. Там тя открива не само възможност за професионално развитие, но и работа, която ѝ харесва.

 

S.C. IRUM S.A. е компания специализирана в конструирането на машини, добре позната на българския пазар с техниката за дърводобив, която произвежда. Разкажете ни малко повече за историята на компанията.

IRUM е основана през 1953 г. Миналата година празнувахме 65-тия юбилей на компанията.

От самото начало, фирмата е специализирана в производството на техника за горската промишленост. Днес, 66 години по-късно, в IRUM работят повече от 500 служители, а заводът е изцяло обновен и разположен на площ от 175 000 м².

Основен фокус на фирмата е да предлага все по-добри модели, които да отговарят на нуждите на потребителя. Затова IRUM разполага с изследователски и развоен център, в който ежедневно се тестват прототипи на бъдещите машини и се предлагат нови разработки. От 2010 г. насам, в портфолиото на фирмата бяха добавени и селскостопански машини.

Смятам, че увеличаващото се портфолио и производство на фирмата, достатъчно красноречиво показват колко много партньори и бизнеси ни се доверяват.

 

Повече от десет години IRUM има представителство и в България. Как оценявате пазара в страната и партньорството си с НИКИ 5?

НИКИ 5 е един от първите ни представители и мога да кажа, че още с началото на нашето партньорство, отношенията и сътрудничеството ни са много позитивни и открити. Смятам, че пазарът в България има голям потенциал, за това свидетелстват и нарастващите с всяка година продажби. Мога да кажа много и все хубави неща за работата с българските ни партньори, но ако трябва да бъда лаконична – Камен Йорданов е човек, на когото си струва да се довериш.

 

Горските влекачи, които произвежда S.C. IRUM S.A. са предпочитан избор на българските фирми. Какви са качествата и предимствата на машините, които произвеждате?

През годините влекачите, които произвеждаме са претърпели множество подобрения, което се забелязва от клиентите ни. TAF са високопродуктивни (могат да теглят повече от 10 тона при едно товарене), лесни  са за поддръжка и са маневрени, благодарение на малките си габарити. Тези характеристики, в комбинация с подобренията, разработени в изследователския ни център карат потребителите да ни се доверяват и да избират нашите трактори.

 

Според Вас, кое е нещото, което всяка компания трябва да следва, за да гарантира своя успех?

Честност, професионализъм и гъвкавост – без тях няма как да изградиш успешен бизнес в дългосрочен план.

Tags

Comments are closed